Сабаленка обърна Колинс за 1/4-финал с Андреева

Арина Сабаленка достигна четвъртфиналите на турнира в Мадрид, след като постигна обрат срещу Даниел Колинс след 4-6, 6-4, 6-3 в битка, продължила два часа и 25 минути.

Началото бе за американката, която по-рано през годината обяви, че това е последният й сезон в Тура. Тя дръпна с 3-0, но след това загуби предимството си. Втората поставена Сабаленка обаче продължи да бъде нестабилна и отново допусна брейк. Колинс пропусна два сетбола при 5-3 в своя полза и съперничката й върна пробива, само за да бъде пробита за трети път в частта, което й коства и сета.

Във втория представителката на Беларус търпеливо изчака своя миг и след пробив в деветия гейм, сервира успешно за сет на сет. В третата решителна част Сабаленка поведе с 3-0 след два пробива и въпреки че Колинс върна единия от тях, нямаше сили за нещо повече, инкасира трети брейк и с това загуби срещата.

За двукратната шампионка в испанската столица предстои мач със 17-годишната рускиня Мира Андреева. Тийнейджърката преодоля 12-та поставена Жасмин Паолини от Италия в два сета.

Вторият четвъртфинал в долната половина е изцяло казахстански и противопоставя Юлия Путинцева и четвъртата в схемата Елена Рибакина. В горната част световната номер 1 Ига Швьонтек играе с Беатрис Хадад Мая от Бразилия, а Мадисън Кийс, която повали сънародничката си Коко Гоф в 1/8-финалите, се изправя срещу шампионката от 2022 Онс Жабер. /БГНЕС