ЦСКА 1948 и Левски не се победиха под дъжда в Бистрица

ЦСКА 1948 и Левски направиха равенство 2:2 в откриващ сблъсък от плейофите в първата шестица на родното първенство. Под дъжда на стадион "Витоша" в Бистрица двата отбора направиха зрелищен и интригуващ мач, който в крайна сметка не излъчи победител.


Реализатор номер 1 на Първа лига Ивайло Чочев даде летящ старт на "армейците" с попадение след 120 секунди игра. В ролята на асистент за попадението бе Георги Русев. Възпитаниците на Елин Топузаков не се смутиха от лошото начало, като обърнаха изцяло развоя на събитията с два гола в рамките на седем минути. Рикардиньо възстанови паритета след добро подаване в коридор от Ивелин Попов, а скоро след това Уелтън вкара за втори път топката в мрежата на Даниел Наумов. Четири минути след старта на второто полувреме гостите загубиха аванса си след точната интервенция на Парвизджон Умарбаев. До края на срещата не паднаха нови голове и така двата тима поделиха точките.

По този начин разликата между ЦСКА 1948 и Левски в класирането се запази - тя е пет точки в полза на "червените", които са трети в таблицата. "Сините" не успяха да спечелят за втори пореден път след загубата от Локомотив Пд с 0:1 като гост в последния кръг на редовния сезон. Така Топузаков и компания могат да загубят четвъртата си позиция, ако Черно море надвие ЦСКА в утрешното си гостуване в Пазарджик.

В следващия кръг ЦСКА 1948 гостува именно в морската ни столица, докато за Левски предстои нова визита на "Лаута" в опит да се реваншира за скорошното си поражение. /БГНЕС

Категории: