Надал сломи борбен аржентинец за 1/8-финал в Мадрид

Рафаел Надал продължи със силните си изяви в своето прощално участие на тенис турнира от Мастърс 1000 в Мадрид. Петкратният шампион се класира за осминафиналите в тазгодишното издание на надпреварата след труден успех над Педро Качин от Аржентина с 6-1, 6-7 (5), 6-3 след над тричасов маратон.

Първият сет мина изцяло под диктовката на Матадора. Надал тотално доминира и след три пробива дръпна в резултата срещу 91-ия в световната ранглиста. Във втората част обаче Качин показа зъби и стартира с ранен пробив. Последва още един на сметката на аржентинеца за аванс от 4-1 и сервис за 5-1. Именитият му съперник се отърси от шока и върна и двата пробива, само за да допусне нов. Качин отново обаче не демонстрира хладнокръвие в ключов момент и така се стигна до тайбрек. В него южноамериканецът пропиля преднина от 4-1 точки, но все пак изравни сетовете след 7-5. Решителната трета част започна с брейк за Надал, който бе върнат от опонента му. Рафа обаче моментално си върна контрола с нов пробив и след това довърши коравия аржентинец за място в следващата фаза.

Матадорът завърши с пет уинъра повече и с пет непредизвикани грешки по-малко от Качин. За място на четвъртфиналите той ще спори с 30-ия поставен в схемата Иржи Лехчека. Чехът се справи с Тиаго Монтейро от Бразилия в два сета.

Победи днес записаха още поставеният под номер 3 Даниил Медведев, който обърна Себастиан Корда, шампионът от Барселона и пети в схемата Каспер Рууд, Александър Бублик и Феликс Оже-Алиасим, който отказа "екзекутора" на първата ни ракета Григор Димитров - Якуб Меншик. /БГНЕС