Топузаков: Аз съм дете на Левски и винаги съм готов да се отзова

"Аз съм рожба и дете на Левски. Готов съм да се отзова във всеки момент, независимо колко е напечено. Няма какво повече да кажа, нека ръководството да прецени", обяви треньорът на Левски Елин Топузаков относно бъдещето си на "Герена" след баража да Лигата на конференциите, в който тимът му се наложи с 2:0 срещу Арда.


„Винаги съм бил честен и открит, сега обаче не мога да ви кажа абсолютно нищо, защото и аз не знам. Предполагам, че в следващите ден-два ще има разговори. Важното е, че свършихме работата и Левски е в Европа. Аз съм максималист и перфекционист, съжалявам за доста мачове, в които не заслужавахме да загубим. При всички положения отборът беше на четвърто място, всичко повече щеше да бъде супер. Не успяхме, но в крайна сметка и това място ни даде право на този бараж“, добави той.

"Този мач беше задължителен. Футболистите го осъзнаха и превъзхождахме Арда в двете фази на играта, но пропиляхме доста положения с лека ръка. Имаше и пет минути, в които ни притиснаха, но след първия гол заиграхме по-освободено. Откъм влагане, амбиция и желание видях един отбор, който иска повече победата. В крайна сметка показахме добра игра и наложихме своята воля. Заслужено спечелихме. Футболистите заслужават място в Европа“

"За Левски е важно да показва качествата си в Европа, а и да не забравяме финансовата помощ. През сезона изпуснахме доста точки и в един момент нямаше как да се борим за по-горно място. Каквото заслужихме, това получихме в края на сезона", сподели Топчо.

„За Филип Кръстев мога да потвърдя, че това му беше последният мач. Едно голямо благодаря за вложените качества в този отбор и колектив. Пожелаваме му всичко най-добро. За подготовката не искам сега да разкривам нищо, защото първо ръководството трябва да реши кой, къде и как. Нека да изчакаме два-три дни, за да видим какво ще става в клуба“, заяви още треньорът.

„Видях стабилна игра от Асен Митков, той се представи страхотно и в Разград. Естествено, там загубихме, но аз затова съм треньор, за да мога да оценявам и да давам оценки. Асен Митков има страхотен футболен интелект, той бе дълго контузен. Неговите качества са безспорни и дай боже да замести по най-добрия начин Филип“, допълни Елин Топузаков.

„Нямаше как да играем на върхово ниво три мача в една седмица. Трябваше да разпределим силите, за да може тази енергия и агресия в нашия отбор да я има. Ротацията ми беше в главата за тези три мача. Това ми беше заложено като план“, завърши наставникът на „сините“. /БГНЕС