Славия е поредното препятствие пред Левски към върха в Първа лига

Славия посреща Левски в отложен мач от третия кръг на Първа Лига. Срещата беше преместена заради европейските ангажименти на „сините“, които не завършиха с щастлив край, но пък им дават възможност да се съсредоточат изцяло към битката за първото място в България. Първото издание най-старото столично дерби ще се изиграе на терена на Славия. Там „белите“ се справят чудесно, печелейки всички четири срещи от началото на сезона. В последния кръг те надиграха новака Септември с 1:0, а преди това се справиха с Ботев Враца, Локомотив София и Берое. Като гост Славия добави още три победи и допусна четири поражения.

Левски също влиза в двубоя днес след победа в събота. „Сините“ посрещнаха Ботев Пловдив у дома и спечелиха с минималното 1:0, след като гол на „канарчетата“ в края бе спорно отменен поради нарушение в атака. Това бе осма победа за Левски от началото на сезона, като загубите са две. Макар и те да са като гост, то бяха допуснати в София от ЦСКА 1948 и Локомотив София.

Левски спечели последните си две визити тук, след като загуби у дома на старта на миналия сезон.

На терена ще излязат два отбора, които играят добър футбол. Те се намират в добра форма, която се дължи на доста добро представяне в защита. „Белите“ са инкасирали осем гола, докато „Сините“ само четири. Рядко нападението на Славия бележи повече от гол, докато отличната голова разлика на Левски се дължи на разгромните победи над Хебър и Спартак Варна.

Напрежението преди това дерби доста често ескалира още преди то да е започнало. Този път босът на "белите" Венцеслав Стефанов нажежи обстановката, като определи цена на билетите от 30 лв за всички сектори. Станимир Стоилов Му отговори: Почти на всички стадиони сме домакини, освен ако не затворят трибуните за нашите фенове. Вдигат билети, ограничават ги. Най-добре да не ходим, да ни бият служебно и да са доволни, че Левски е загубил. Като бием 1-2 мача започват някакви истерии. На страха очите са големи. Левски играе футбол да печели и да радва хората. Искаме да бъдем с феновете ни навсякъде“.

Няма съмнение, че въпреки всичко на стадиона в Овча купел "сините" привърженици ще са много повече, друг е въпросът дали любимците им ще успеят да ги зарадват и да настигнат лидера ЦСКА 1948 по точки. Предпоставките за качествено дерби са на лице. Началото е 17,30 часа в сряда. /БГНЕС

Категории: