Шаби Алонсо остава в Байер Леверкузен и през следващия сезон

Шаби Алонсо потвърди, че ще остане старши треньор на Байер Леверкузен и през следващия сезон, слагайки край на спекулациите, че може да наследи Юрген Клоп на мениджърското кресло в Ливърпул това лято.


Sky Germany бе съобщил по-рано, че испанецът е казал на Байерн Мюнхен, който също се интересуваше от услугите на 42-годишния специалист, че ще остане начело на „аспирините“, които са на път да сложат край на хегемонията на Байерн в Бундеслигата.

„Това е сезон, в който имаше много спекулации относно бъдещето ми – досега имахме много мачове, бяхме доста натоварени и заети. Исках да използвам това време сега, по време на международната пауза, за да взема решение, и миналата седмица имах много добра среща с генералния директор Симон Ролфес и главния изпълнителен директор Фернандо Каро и ги уведомих за решението ми да продължа да работя като треньор на Байер Леверкузен. Със сигурност всички решения трябва да бъдат анализирани много внимателно. Опитвам се да взимам най-правилните. Това е правилният начин за мен да се развия като наставник. Аз съм млад треньор, но в момента смятам, че това е точното място. Чувствам се много уважаван от всички отдели, феновете ни подкрепят страстно тази година както в добрите, така и в лошите моменти, които изпитахме миналата година. Разполагам със страхотен щаб, който ми помага всекидневно да работя все по-добре и по-добре – а и играчите ми дават много причини да продължава да вярвам в този отбор. Заради тяхната отдаденост, страст и глад смятам, че работата ми тук не е приключила. Като взема предвид всички тези неща, мисля, че това е правилното решение. Все още съм млад и времето ще покаже, но сега съм щастлив“, започна испанецът на пресконференцията си преди двубоя с Хофенхайм в събота.

Алонсо бе считан от мнозина за заместник на Клоп на „Анфийлд“, докато Байерн също бе склонен да наследи напускащия през лятото Томас Тухел с бившия си играч. Испанският наставник на Леверкузен не пожела да коментира, когато бе запитан за интереса на Ливърпул и Байерн.

„Няма да бъде коректно за мен да коментирам други клубове в тази ситуация. Ливърпул и Байерн са клубове, които уважавам, играл съм там, имам силна връзка с тях, но не е коректно да говоря за тях. Намирам се в прекалено ранен етап от кариерата ми, за да обсъждаме такива неща“, каза още Алонсо. /БГНЕС