Съдът в Пловдив засекрети делото „Дебора“

Пловдивският районен съд засекрети делото срещу Георги Георгиев, обвинен в нанасянето на травми с макетен нож на 18-годишната Дебора от Стара Загора. Младата жена пристигна в началото на днешното разпоредително заседание и поиска справедливост, предаде кореспондентът на БГНЕС.


Обвиняемият бе докаран в съда под конвой, докато в залата вече бяха пристигнали старозагорските прокурори Десислава Калайджиева и Ивелина Кьосева, както и адвокати.

Дебора бе лаконична пред журналистите и каза единствено: "Искам справедливост!". Тя посочи, че ще коментира след разпоредителното заседание.

Съдия Десислава Порязова съобщи, че процесът ще протече при закрити врата, като се мотивира с това, че ще се разгласяват данни от интимния живот на Георги и Дебора.


Решението провокира остро недоволство сред журналисти и хора, дошли да подкрепят Дебора. Те поискаха съдия Порязова да размисли, но тя посочи, че решението е категорично.

Преди журналистите да бъдат помолени да напуснат залата, стана ясно, че Дебора ще поиска да бъде конституирана като частен обвинител и граждански ищец в процеса.

Очаквайте подробности. /БГНЕС