Десет цветни арт инсталации са акцент във „Флора Бургас"

В навечерието на Цветница в Бургас откриха традиционното изложение за цветя „Флора Бургас", предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

В изложението участват над 90 фирми с най-доброто от сезонната си цветна продукция, вносни екзотични растения, огромно разнообразие от декоративни храсти и дървета, висококачествени торове, почвени смески, семена и луковици.

Най-голям интерес предизвикват 10 артистични инсталации от растения, аранжировки и фигури, в които главен герои са цветята. Акцентът е в тях са великденските яйца, които се превърнаха в любим фон за снимки на жителите и гостите на Бургас, изпълнили Морската градина.

От откриването на събитието на 27 април, до последния му ден – 6 май, на сцена на открито, непосредствено сред изложбените площи ще се проведат демонстрации и работилници, от които ще научите как се прави великденска украса за маса, какви са най-подходящите цветя в аранжировките за сезона, как да „излекувате" болната си орхидея и кои са най-редките видове сред това растение.

В празничните дни сцената ще бъде озвучена от много музика и настроение, благодарение на любими бургаски музиканти./БГНЕС