Сабаленка и Сакари започнаха с победи в Тексас

С две изненади в група Нанси Ричи започнаха Финалите на WTA във Форт Уърт, Тексас тази нощ. В много интересен и оспорван двубой Арина Сабаленка от Беларус победи световната номер 2 Онс Жабер с 3-6, 7-6(5), 7-5.

Жабер, която достигна финалите на последните два турнира от Големия шлем, бе на две точки от победата при 5-3 в тайбрека на втория сет, след което поведе с 4-2 в решаващата трета част и имаше две точки за пробив и 5-2, но Сабаленка намери сили и класа, за да стигне до обрат и да запише трети успех в четири мача срещу тази съперничка. "Просто се опитвам да се насладя на всяка секунда тук, да дам най-доброто от себе си и да видя какво може да ми донесе последната седмица от сезона", сподели Сабаленка след успеха, дошъл след два часа и половина игра.

В другия мач от групата гъркинята Мария Сакари победи намиращата се в отлична форма Джесика Пегула със 7-6(6), 7-6(4). Само преди осем дни третата в света Пегула надви Сакари във финала на турнира от сериите WTA 1000 в Гуадалахара, но този път Сакари успя да се наложи в два тайбрека. "Бях много агресивна. Ако играеш пасивно срещу Джес, тя ще те накара да тичаш много и всичко ще свърши", сподели гъркинята след двубоя. В този мач и двете тенисистки търсиха първата си победа над съперничка от топ на ранглистата, като Пегула вече има шест загуби от шест опита през 2022.

Във вторник срещу сряда предстои да се изиграят и първите два мача от група Трейси Остин. Световната номер 1 Ига Швьонтек ще срещне Дария Касаткина, докато дебютантката Коко Гоф ще премери сили с Каролин Гарсия от Франция. /БГНЕС