С " Balenciaga " и " Desigual ", Семерджиев и защитата търсят вратички

Почти две години съдебни инстанции не могат да приключат окончателно делото срещу Георги Семерджиев, убил с автомобила си две млади жени на голям булевард в София.

От юли 2022 година до днес, осъденият на първа инстанция Семерджиев и адвокатите му искат обвиненията срещу него да паднат, тъй като нямало нито едно доказателство, че Семерджиев е управлявал автомобила във фаталната нощ на 5 юли.

В хода на днешното заседание пред Софийски апелативен съд не се яви свидетелят Елена Йорданова. Според обвиняемия Семерджиев тя е шофирала автомобила по булевард „Черни връх“. Магистратите изтъкнаха, че защитата на подсъдимия е имала многократни възможности да я осигури като свидетел, но това не се е случило. Така, мистериозната жена, бе заличена от списъка със свидетели.

БГНЕС припомня, че Георги Семерджиев беше осъден на 20 години затвор на първа инстанция по общо пет обвинения. Семерджиев уби две млади жени - 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, на тротоар в София при управление на автомобил със 166 км/ч в града. Той е употребил наркотици, бил е с фалшиво свидетелство за правоуправление и подменени табели. Освен това беше обвинен и в бягство от местопроизшествието веднага след катастрофата.

На последното заседание през февруари тази година при закрити врата беше изслушана една от двете жени, за които Семерджиев твърди, че са били с него в колата и са правили тест драйф на автомобила. След заседанието стана ясно, че пред съда свидетелката е потвърдила, че по време на удара е била в мощния джип, но на задната седалка. По думите ѝ колата е шофирана от друга, непозната за нея жена. Въпросната мнима шофьорка продължава да се издирва, именно това е жената, която днес бе заличена от листа със свидетели.

В края на февруари адвокатът на близките на загиналата Хариет Стефанович – Пламен Димитров, съобщи, че ще подаде сигнал за лъжесвидетелстване. Лъжесвидетелстването се наказва с до 5 години лишаване от свобода.

Според адвокат Димитров няма как човек, който е пътувал на задната седалка на джипа на Семерджиев, да е жив след удара. „Колата беше разцепена на две и никой не би могъл да оживее, камо ли да стане, да се изтупа и да си отиде, каквото беше твърдението на защитата", твърди юристът.

Втората инстанция е пред своя край за облечения в "премиум брандове" подсъдим. Държавното обвинение иска потвърждаване на присъдата от 20 години затвор. /БГНЕС