Руне и Рубльов ще спорят за титлата в Монте Карло

Датчанинът Холгер Руне и руснакът Андрей Рубльов ще се изправят един срещу друг във финала на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло, след като записаха трисетови победи в полуфиналните си мачове.

Рубльов обърна американеца Тейлър Фриц за крайното 5-7, 6-1, 6-3. В първия сет руснакът на три пъти водеше с пробив, но се пропуска и в крайна сметка загуби с 5-7. Това не повлия на мотивацията му и той доминираше в следващите две части, в които даде общо четири гейма на съперника си и затвори мача след малко над два часа игра. За Рубльов това ще бъде втори финал в Монте Карло, като той все още преследва първата си титла на ниво Мастърс.

Във втория полуфинал 19-годишният Холгер Руне надви Яник Синер от Италия с 1-6, 7-5, 7-5 за два часа и 46 минути игра. Така той се превърна в най-младия финалист в Монте Карло от Рафаел Надал през 2006 година насам. Датчанинът вече има една Мастърс титла - от Париж в края на миналата година.

Рубльов и Руне са си разменили по една победа до момента. Руне записа успех над 25-годишния руснак по пътя си към титлата в Париж, докато Рубльов записа петсетов успех в осминафиналите на Аустрелиън Оупън в началото на годината.

Финалът на надпреварата започва в 15:30 часа българско време. /БГНЕС