Росен Желязков: Не очаквам президентът да бави процедурата за ротацията

Председателят на Народното събрание Росен Желязков не очаква, че президентът ще бави процедурата, за да се осъществи ротацията през март, предаде кореспондентът на БГНЕС в Благоевград.


"Това е негово решение, не мога да коментирам президентската институция", каза Желязков. На въпрос дали очаква Радев да забави връчването на мандата при ротацията, председателят на НС коментира: "Не, няма основание за това нещо".

Не мога да коментирам отсъствието на президента Радев от клетвата на новите конституционни съдии, това е негово решение. Така лаконично председателят на Народното събрание отговори на репортерски въпроси в града.

Магистрала "Струма" трябваше да стане преди повече от две години, коментира Желязков, който бе на посещение в Благоевград за среща с актива и кметовете на ПП ГЕРБ от областта. След срещата в зала "22 септември" председателят на НС инспектира строителството на АМ "Струма". Последната отсечка от 8 км, включваща най-дългия тунел и укрепените от двете страни на 2-километровия тунел „Железница“ трябва да бъде пуснат до края на м. февруари. /БГНЕС