Радев: Ще изпълня Конституцията, независимо колко лоши са промените

Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия възможен резултат. Това заяви президентът Румен Радев и информира, че разговорите с потенциалните кандидати за министър-председател вървят спокойно и конструктивно, предаде репортер на БГНЕС.


"Вече достатъчно ясно се изразих, че опциите са изключително стеснени", каза президентът относно възможностите, които му предоставя Конституцията в търсене на сужебен премиер.

"Виждате, че има и редица проблеми по отношение на съвместимост на редица от тези длъжности. Но винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия възможен резултат", допълни Радев. По думите на президента така, както са изготвени конституционните промени, могат да се появят всякакви подводни камъни.

"Аз вече заявих, че ще направя всичко възможно да изпълня изискванията на Конституцията, независимо колко лоши са тези промени", отбеляза той.

На въпроса наясно ли е вече кого ще назначи за служебен кабинет, президентът заяви, че ще отговори на този въпрос, когато се види с всички потенциални възможности. Разговорите му днес продължават.


Радев коментира, че досега срещите вървят спокойно и конструктивно. "Но нека ви споделя за моя избор, едва когато приключа всички срещи", заключи той.

В 12.30 часа днес държавният глава ще разговаря с омбудсмана на Република България Диана Ковачева.

На „Дондуков“ 2 Румен Радев ще приеме подуправителите на Българската народна банка както следва: в 13.00 часа е срещата с Петър Чобанов, в 13:40 с Радослав Миленков, а в 14.20 часа с Андрей Гюров.

Със заместник-председателите на Сметната палата президентът ще се срещне в 14.50 часа, когато на "Дондуков" 2 ще пристигне Тошко Тодоров и в 15.30 часа е разговорът с Горица Грънчарова-Кожарева. /БГНЕС