Пулев: Мачът за световната титла би трябвало да се проведе до 30 март

"Очаквам да играя мач за световната титла на WBA. Това е най-важното нещо в момента. Срещата би трябвало да се проведе до 30 март, но би могло това време да се удължи", заяви Кубрат Пулев пред БНТ във връзка с предстоящия му сблъсък с Мануел Чар за "регулярната" световна титла на Световната боксова асоциация.


"Няма невъзможни неща. Виждата на мен един път ми се даде шанс, втори път, сега трети път ми се дава шанс. Нали знаете моето мото: Няма начин да няма начин. Винаги има начин, въпросът е да го открием", допълни Кобрата.

Регулярната световна титла, която в момента е притежание на Махмуд Чар, е вторият по значение пояс на WBA, като най-важният е притежание на украинеца Олександър Усик. 39-годишният Чар е роден в Бейрут, Ливан, и е известен с прозвището „Диамантеното момче“. Той има 38 мача на професионалния ринг, в които е записал 34 победи (20 с нокаут) и е допуснал само четири поражения, последното от които през август 2015. Две от четирите загуби на Чар са от Виталий Кличко и Александър Поветкин.

Кобрата от своя страна спечели последния си двубой срещу поляка Анжей Вавжик с единодушно съдийско решение в Коста Меса, Калифорния. По този начин Пулев се реваншира за поражението си от Чисора през лятото на 2022. Той има 30 победи (14 с нокаут) и три загуби, като предишните две дойдоха в мачове за световната титла – от Антъни Джошуа през 2020 и от Владимир Кличко шест години по-рано. /БГНЕС