"Продиджи" посвещават предстоящото си турне на Кийт Флинт

Групата, създала хита "Firestarter" - съставена от Лиъм Хаулет и Максим - посвещава предстоящите летни концерти на покойния си фронтмен, който трагично отне живота си на 49-годишна възраст през 2019 г.

Разкривайки плановете си за турне в Обединеното кралство, посветено на 25-годишнината от албума "The Fat of the Land", те заявиха: "Нямаме търпение да се върнем на сцената и отново да свирим нашите песни за хората. 25-годишнината на "Fat of the Land" ни се стори подходящ момент да се завърнем пред публика. Ще изпълним парчета от всички наши албуми и може би някои, които не сте чували досега".

Турнето ще започне с две вечери в O2 Academy в Шефилд на 8 и 9 юли, последвано от гастроли в Ливърпул, Лийдс, Бирмингам, Нюкасъл и Манчестър.

Съобщението на групата идва дни след като дуото отдаде почит на Флинт по повод третата годишнина от смъртта му.

Те написаха в интернет: "Изминаха три години... Липсваш ни всеки ден, братко, но те чувстваме винаги с нас и около нас. Твоят огън никога няма да угасне. Остани пънкар, братко. Ние живеем вечно!".

В момента Лиъм и Максим работят по албум в чест на покойната звезда, след като през май 2021 г. пуснаха тийзър за феновете си.

След трагичната смърт на Кийт авторът и продуцент на песни Лиъм потвърди, че „The Prodigy” са се върнали в студиото за първи път след самоубийството му./БГНЕС