ПП се срещат със синдикатите и с ДБ за бюджета

В четвъртък в зала Изток в Народното събрание ще се проведе среща между "Продължаваме промяната" и национално представените синдикални организации КНСБ и КТ "Подкрепа" във връзка с Бюджет 2023, предаде репортер на БГНЕС.

Срещата е от 11.30 ч. В 13:00 ч. в зала Запад ще се проведе среща между "Продължаваме промяната" и Демократична България, по време на която също ще се обсъди Бюджет 2023.

БГНЕС припомня, че БСП вече се срещна с ПП и смятат, трябва да има бюджет. Служебният кабинет внесе удължаване на сегашния бюджет, което не е добре за гражданите. Ние смятаме, че е разумно да водим разговори, за да не допуснем популистки разговори и страната да изпадне в хаос. Предлагаме минималната работна заплата да бъде на 50% от средната заплата, да не се намаляват социалните ваучери, искаме да има безплатни лекарства и учебници за децата, което ще струва 180 млн., искаме да направим така че хората до 26 г. да бъдат освободени от данък върху печалбите, и др., каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По предварителни изчисления социалните плащания са между 2 и 3 млрд. лева. Може да се намерят приходи за тях, но това е обект на предстоящи разговори, допълни Нинова.

Петков обясни, че от ПП са съгласни, че трябва да бъде внесен нов бюджет от служебното правителство, защото няма как бюджет от миналата година да действа и сега. /БГНЕС