Последно заседание на 49-ото НС без председател

Днес трябва да бъде последният работен ден на депутатите от 49-ото Народно събрание. Заседанието ще се проведе без председател на институцията, след като в четвъртък бе гласувана оставката на Росен Желязков. Очаква се депутатите да гласуват на първо четене забраната на реклама на хазартни игри в медиите, предаде репортер на БГНЕС.


Предложението е направено от Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС и Йордан Цонев от ДПС.

Според промените в Закона за хазарта се забранява рекламата на хазартни игри в телевизии, сайтове и печатни медии, а ще остане позволена само върху билбордове и в спортни зали или спортна екипировка например намиращи се далеч от училища. С промените се завишава и инвестицията, която трябва да правят хазартните оператори, искащи лиценз.

Депутатите гласуват и на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба, Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, както и Законопроект за ратифициране на международен договор за Изменение и допълнение № 2 на международен договор (LOA) BU-D-SAB „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ по програмата на САЩ за чуждестранни военни продажби. /БГНЕС