Плишкова надви драматично Халеп и оформи полуфиналите в Шънджън

Каролина Плишкова се класира за полуфиналите на заключителния Мастърс на осемте най-добри в китайския град Шънджън, след като надигра драматично Симона Халеп в три сета – в отделните части 6-0, 2-6, 6-4 за час и 45 минути игра.

Плишкова оформи полуфиналите в Шънджън след драматичен успех над Халеп.

В първия сет чехкинята буквално отвя румънката и след три безответни пробива поведе в резултата след едва 21 минути игра. Шампионката на Уимбълдън обаче се събра на старта на втория сет и дръпна с пробив, който обаче бе върнат от Плишкова в четвъртия гейм. До края на частта обаче на корта имаше само една тенисистка и това беше румънката, която след четири последователни гейма на сметката си вкара двубоя в трети сет. Там картината до четвъртия гейм се повтори по подобие на втория сет –ранен пробив за Халеп, който бива върнат от Плишкова в четвъртия гейм. Този път обаче чехкинята дръпна с три гейма при 5-2 и се доближи до полуфиналите в Шънджън. Халеп обаче върна брейка при 5-4, но се пропука фатално в десетия гейм и така Плишкова си осигури участие в последните четири на надпреварата.

Двубоят между двете беше „всичко или нищо“, тъй като победителката си гарантираше участие на полуфиналите. По-рано Елина Свитолина стигна до трети успех от три срещи в Лилавата група, след като надви заместилата контузената Бианка Андрееску – София Кенин, в два сета. Така, полуфиналите в Шънджън бяха оформени, а съпернички в тях са Ашли Барти – Каролина Плишкова и Елина Свитолина – Белинда Бенчич. /БГНЕС