Папата е "готов" за пътуване до Лисабон

Само няколко дни след като излезе от болница след операция от херния, папа Франциск е готов за Световния ден на младежта в Лисабон през август - въпреки че все още има затруднения с дишането.


"Някои мислят, че поради болестта не мога да отида, но лекарят ми каза, че мога, така че ще бъда с вас", каза 86-годишният папа във видеопослание до участниците в събитието на Католическата църква, предаде АФП.

"До срещата в Лисабон остават 40 дни, подобно на Великия пост. Аз съм готов! Вече имам всичко, нямам търпение да отида!" - каза аржентинецът на родния си испански език, държейки в ръка раница с марката на Световния ден на младежта.

Папата, който от десетилетие е глава на световната католическа църква, претърпя тричасова операция под обща упойка на 7 юни, за да отстрани болезнена херния на мястото на белег от предишна операция.

На аудиенция в четвъртък на църковни хуманитарни организации Франциск не произнесе подготвената си реч, като каза на присъстващите, че все още има затруднения с дишането.

Той казал, че все още е "под въздействието на анестезията", според официалната медия на Ватикана, Vatican News. /БГНЕС