„Обнови Европа“ осъжда атаките на анти-европейци срещу евродепутата Илхан Кючюк

Групата „Обнови Европа“ в Европейския парламент осъжда политическите атаки на анти-европейски и популистки партии в България срещу нашия евродепутат Илхан Кючюк във връзка с работата му по годишния доклад за Северна Македония като постоянен докладчик на ЕП.


Засилването на спекулациите и популистките изявления както в Северна Македония, така и в България не спомага за постигането на конструктивен диалог и не осигурява необходимата широка подкрепа за доклада от страна на политическите семейства в Европейския парламент.


"Обнови Европа" призовава всички български и македонски политици да се дистанцират от несправедливите критики, отправени срещу Илхан Кючюк. Неговите действия в полза на присъединяването на Северна Македония към ЕС са добре известни от години, въз основа на неговия дълбок европейски ангажимент и на ангажимента му за европейско бъдеще на региона. Действията и резултатите на Илхан за региона трябва да бъдат източник на гордост и вдъхновение за всички нас и всички можем да бъдем напълно убедени, че той работи усърдно за добросъседски отношения. /БГНЕС