МВР ще публикува списък със случаи „на трупчета”

Министерство на вътрешните работи ще оповести списък със случаи, по които прокуратурата бездейства, обяви министър Бойко Рашков по време на представянето на годишния отчет на ведомството, предаде репортер на БГНЕС.

„Приготвили сме над 100 от по-фрапиращите случаи, те не са толкова, те са много повече – случаи, които са приключени от службите на МВР, изпратени са в прокуратурата и те с месеци или с години стоят там. Ние нямаме информация – дали се движат, дали се прави нещо по тях или се ослушват, дали няма да навредят на някои от близките на Гешев от бившите управляващи и затова държат тези преписки и дела, както е техният професионален език, „на трупчета”, коментира Рашков.

Той каза, че ще публикуват този списък.

Вътрешният министър съобщи, че ще има сериозни структурни промени в МВР - на централно и на местно ниво.

Има изготвен математически модел, който ще приложим. Промените ще се правят с помощта на всички колеги от цялата страна и след обсъждане във вътрешната комисия в НС, заяви той.

Бойко Рашков коментира и отказа на Иван Демерджиев да заеме поста зам.-министър в МВР.

Колегата Демерджиев преди около седмица бе назначен за зам.-министър на вътрешните работи. Обаче там идеята беше малко по-друга, той да поработи малко да ни помогне в този напрегнат момент сега в министерството, след което идеята беше за нещо различно, заяви Рашков и продължи: И тъй като няма движение на това различното и за това колегата Демерджиев отказа да встъпи в длъжност.

Демерджиев няма да е заместник на Рашков

Министърът обясни, че заповедта на Демерджиев е при него.

Ние сме готови, когато пожелае колегата Демерджиев, ние сме работили с него, той беше зам.-министър на правосъдието, после беше за кратко министър на правосъдието, разбираме се прекрасно, не е някакъв личностен или междуличностен проблем. Просто той смята, че на друго място ще бъде по по-полезен, заключи Рашков. /БГНЕС