Министерство на финансите разяснява за ползите от еврото с нов сайт

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България.

Целта на електронната страница с адрес – https://evroto.bg и https://еврото.бг, е да бъде полезен и сигурен източник на точна, навременна и актуална информация, да събере на едно място всички важни новини, решения и събития, свързани с въвеждането на единната европейска валута в България.

Интернет сайтът има съвременен и интерактивен дизайн, подчинен на стремежа информацията да бъде представена по максимално достъпен и лесен за потребителите начин.

Освен текстово съдържание в страницата са включени и мултимедийни компоненти като видеоклипове, галерии с изображения, документи, календар, представящ пътя на България към еврото и др. По-голямата част от информацията е представена директно, без да е необходимо навлизане в дълбоки структури от страници и данни.

В специално създадената рубрика „За еврото“ гражданите и бизнесът ще намерят кратки и точни отговори на най-често задаваните въпроси. Целта на рубриката е да се предоставя информация за всички аспекти и обстоятелства, свързани с процеса на въвеждане на еврото. Тук може да бъде намерена и информация за еврозоната и за пътя, който страната ни извървява към нея.

Друг акцент в електронната страница е рубриката „Вярно ли е, че“. В нея чрез факти е даден отговор на някои от най-често срещаните неверни твърдения и неоснователни притеснения, свързани с присъединяването на България към еврозоната.

В „Новите пари“ са представени изображенията на сериите банкноти, изработени от Европейската централна банка (ЕЦБ), с които се разплащат гражданите на страните в еврозоната.

Място е отредено и на отразяването в медиите в процеса на присъединяване на страната ни към еврозоната.

От Министерство на финансите обещават страницата да бъде постоянно допълвана с информация, мнения и коментари на водещи специалисти от различни области, както и с последните важни за потребителите новини за процеса по въвеждане на еврото. /БГНЕС