Милан разпиля Наполи насред „Диего Армандо Марадона“

Милан се наложи над Наполи с гръмкото 4:0 като гост в среща от 28-ия кръг на италианската Серия А. Сблъсъкът изправи един срещу друг действащия шампион в лицето на „росонерите“ и безапелационния лидер през настоящата кампания, като тимът на Стефано Пиоли показа на водачите на какво е способен за ценна победа в битката за топ 4.

Рафаел Леао отбеляза два гола в мрежата на Алекс Мерет.

Двубоят на „Диего Армандо Марадона“ започна по-добър начин за гостуващия състав, който откри резултата в 17-та минута. Брахим Диас пусна отличен пас към Рафаел Леао, който с елегантно копване на топката преодоля стража на домакините Алекс Мерет. Диас ознаменува силното си представяне с попадение малко след това, което даде комфортен аванс на Пиоли и компания.

Шампионите продължиха с лекцията си и след почивката, когато Леао оформи класиката след около час игра. В 67-та минута влезлият на мястото на Диас – Алексис Салемакерс, реализира четвъртия гол в мрежата на неаполитанци. До края на мача не паднаха нови попадения и така Милан срази състава на Лучано Спалети, който игра без контузения Виктор Осимен, но с Хвича Кварацхелия сред титулярите.

В подреждането Наполи продължава да води категорично, като има 16 точки аванс пред втория Лацио, десет кръга преди края на сезона. Милан е трети с 51 пункта, като битката за място в четворката ще бъде ожесточена – „росонерите“ имат точка аванс пред четвъртия и петия съответно Интер и Рома, който по-рано надви Сампдория с 3:0 у дома. Аталанта е шести с 48 пункта, а седмият Ювентус има 44. Наполи гостува на Лече, а Милан посреща Емполи в последните мачове на двата тима преди първия им четвъртфинал в Шампионската лига. /БГНЕС