Милан и Интер с грешни стъпки в битката за топ 4

Милан не успя да спечели домакинството си на Емполи, завършвайки при нулево равенство в откриващ двубой от 29-ия кръг на италианската Серия А.


На "Сан Сиро" шампионите на страната бяха по-добрият от двата отбора, като се скъсаха да пропускат пред вратата на Самуеле Перисан. Минута преди края на редовното време "росонерите" вкараха топката в мрежата на гостите, но попадението на Оливие Жиру бе отменено след намеса на Системата за видеоповторение (ВАР). В крайна сметка, точките бяха поделени, а Милан е трети с 52, на една пред градския си съперник Интер, който окупира четвъртата позиция.

"Нерадзурите" също сбъркаха, правейки реми 1:1 със Салернитана като гост. Робин Госенс изведе гостите напред в резултата в началото на срещата, но бившият футболист на Интер - Антонио Кандрева, донесе точката за тима от Салерно с гол в 90-та минута. Грешните стъпки на градските съперници дават добри възможности на преките им конкуренти за местата в зона Шампионска лига да се възползват от техните равенства - Лацио е втори с 55 пункта и може да се откъсне при победа над Специя, докато Рома (50), Аталанта (48) и Ювентус (44) ще могат да се доближат до топ 4.


За Интер и Милан предстоят мачове в Шампионска лига - "нерадзурите" гостуват на Бенфика, докато Милан е домакин на лидера в Серия А Наполи в първи четвъртфинални сблъсъци от надпреварата. След това "росонерите" гостуват на Болоня, а Интер посреща Монца на Валентин Антов в първенството.

В друга среща, Наполи направи поредна крачка към титлата, взимайки гостуването си на Лече с 2:1. Джовани Ди Лоренцо и автогол на Владимиро Фалконе донесоха успеха на неаполитанци, а между тях точен за домакините бе Федерико Ди Франческо. Наполи има преднина от 19 точки пред втория Лацио, който е с мач по-малко, девет кръга преди края на сезона. /БГНЕС