Маринов: Шеф на НОИ в Силистра се разследва за престъпна схема

Областната дирекция на МВР в Силистра разследва случай на отклоняване на средства от държавния бюджет чрез представяне на фалшиви документи за трудов стаж. Проверяват се много лица. Това разкри вътрешният министър Младен Маринов, предаде репортер на БГНЕС.

Разследва се шефът на регионалния клон на НОИ, който също е замесен в престъпната дейност. „Без него няма как да се извърши всичко. Изземват се документи, проверяват се адреси и лица. Тепърва ще стане ясно дали ще има задържани“, каза Маринов.

При акцията на прокуратурата в Силистра за източването се появи информация, че се разследва и бащата на певицата Тита. Вътрешният министър смята, че дали е нечий баща няма отношение към разследването и отказа да заяви как точно се е случвала схемата.

Заместник главният прокурор Иван Гешев разкри в серия от телевизионни интервюта тази сутрин, че става въпрос за измама с трудов стаж - осигуряване на миньорски пенсии. Задържа се дебитната карта на кандидата, докато той изплати парите за услугата. Тя струвала 10 000 лева, а "възнаграждението" членовете на групата получавали с т.нар. „забавено плащане”. /БГНЕС