Манчестър Юнайтед измъкна трите точки от Брайтън с помощта на ВАР и гредите

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна труден успех с 3:2 като гост на Брайтън енд Хоув Албиън в първи мач от третия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" имаха голяма доза късмет, за да стигнат до трите точки, като пет удара на съперника им срещнаха гредите, а победният им гол падна в 100-та минута, отсъдена от главния рефер след консултация с ВАР след последния съдийски сигнал.

"Червените дяволи" спечелиха с гол от дузпа в 100-та минута.

На "Амекс Стейдиъм" домакините бяха по-активни от самото начало на срещата и след като на три пъти бяха спирани от гредите, успяха да поведат в резултата в 40-та минута, когато Нийл Мопе реализира ефектно дузпа, отсъдена за нарушение на Бруно Фернандеш срещу Тарик Лампти. Възпитаниците на Оле Гунар Солскяр успяха да отговорят бързо и изравниха три минути по-късно след автогол на Люис Дънк, дошъл след хитро успоредно подаване на Неманя Матич.

След почивката картината на терена не се промени, като "чайките" натискаха и получиха втора дузпа, но след консултация с ВАР съдията Крис Кавана правилно я отмени. Малко след това гол на Маркъс Рашфорд бе отменен заради тънка засада, но в 55-та минута английският национал все пак изведе гостите напред след добра самостоятелна акция в наказателното поле на Брайтън. До края играчите на Юнайтед се прибраха в пазене на резултата, а още два удара на домакините срещнаха гредите. Все пак тимът на Греъм Потър заслужено стигна до изравнителен гол в 95-та минута, когато непокритият в наказателното поле Сони Марч вкара с глава от близко разстояние.

Това обаче не бе краят на драмата, като в ответната атака "червените дяволи" стигнаха до корнер, а след неговото изпълнение Хари Магуайър стреля с глава, а Марч изби топката от голлинията, след което Кавана свири последния съдийски сигнал. Стана ясно обаче, че при удара на Магуайър топката е срещнала ръката на Мопе и след консултация с монитора Кавана реализира дузпа, която Фернандеш хладнокръвно реализира и донесе първа победа за Юнайтед през сезона.

По този начин и двата тима имат актив от три точки след третия кръг на шампионата, като Манчестър Юнайтед е изиграл мач по-малко. /БГНЕС