Лудогорец победи ЦСКА и дръпна с шест точки на върха

Отборът на Лудогорец възстанови преднината си от шест точки на върха на класирането в Първа лига, след като победи ЦСКА с 1:0 у дома в дербито от 19-ия кръг на първенството. На "Хювефарма Арена" в Разград надвиха своя съперник в оспорван мач и дадоха сериозна заявка за десета поредна титла.

Лудогорец стигна до ценен успех в Разград.

"Орлите" започнаха много по-силно двубоя и поведоха още в четвъртата минута, когато Кирил Десподов проби отлично по левия фланг и стреля силно, вратарят на "червените" Густаво Бусато отрази удара му, но при добавката Бърнард Текпетей прати топката в опразнената врата. В следващите минути домакините създадоха още куп добри положения, но Десподов направи два големи пропуска, като в единия случай Юрген Матей изби удара му, който щеше да попадне във вратата. След почивката "армейците" натиснаха в търсене на обрат и бяха по-активни, но много неефектни в атака, като на практика не затрудниха нито веднъж стража на Лудогорец Пламен Илиев и не отправиха нито един точен удар в срещата. Тимът на Валдас Дамбраускас също имаше своите шансове на контраатака, но не ги реализира и в крайна сметка срещата завърши при резултат 1:0.

По този начин Лудогорец се върна на победния път след загубата от Локомотив Пловдив в миналия кръг и отново води с шест точки на първото място в класирането пред ЦСКА. За "червените" това бе първа загуба в шампионата след идването на треньора Бруно Акрапович, като тимът бе в серия от осем поредни победи в Лигата преди днес. До края на редовния сезон в Първа лига остават седем кръга, след което ще започне плейофната фаза, която през тази година ще е в съкратен вариант от пет кръга. /БГНЕС