Лондон: Русия е замесена в слухове за Кейт Мидълтън

Британските власти смятат, че слуховете за здравето и "изчезването" на Кейт Мидълтън, която беше диагностицирана с рак, са "подхранвани от Китай, Русия и Иран", съобщи Daily Telegraph.


Според източника правителството е загрижено, че „противниците“ на Великобритания умишлено разпространяват конспиративни теории за принцесата на Уелс, за да „дестабилизират ситуацията в страната“. Те смятат, че Русия, Китай или Иран може да са замесени в слуховете в социалните мрежи. Подобни опасения бяха изразени от някои хора, заемащи важни позиции в британското правителство.

Отсъствието на Кейт Мидълтън от публичното пространство след коремна операция през януари беше източник на множество слухове, спекулации и теории на конспирацията, докато принцесата не публикува видео съобщение и разкри, че е била диагностицирана с рак. Дори след речта на Кейт, която предизвика буря от съчувствие на обществеността, конспиративните теории продължават да се разпространяват онлайн както за автентичността на видеото, така и за самата диагноза. Някои поставят под съмнение ефективността на химиотерапията, други обвиняват за диагнозата на бъдещата кралица на Англия ваксината срещу COVID-19. Крал Чарлз III е бил диагностициран преди това с рак. Кралят временно се е оттеглил от кралски задължения и се лекува. Кралските задължения се изпълняват от неговия син принц Уилям и съпругата му кралица Камила. /БГНЕС