Ливърпул взе дербито с Евертън за първа победа в Лигата през 2023

Отборът на Ливърпул постигна първа победа във Висшата лига от началото на годината, след като спечели дербито с Евертън с 2:0 у дома. На "Анфийлд" домакините зарадваха своите фенове с по-добра игра в сравнение с предишните мачове, а новият нападател на тима Коди Гакпо отбеляза първия си гол за "червените".

Играчите на Юрген Клоп имаха известна доза късмет при откриващия си гол в 36-та минута, след като при корнер за Евертън удар на Джеймс Тарковски с глава срещна гредата на вратата, пазена от Алисон, а веднага след това Ливърпул организира бърза контраатака, при която Дарвин Нунес намери Мохамед Салах и египтянинът се възползва от грешното излизане на Джордан Пикфорд, за да вкара за 1:0. Четири минути след почивката "червените" направиха нова контраатака, като този път Салах подаде на Гакпо и нидерландският нападател се разписа от непосредствена близост.

До края на двубоя "карамелите" на Шон Дайш нямаха сили да отговорят на предизвикателството и записаха загуба. По този начин Ливърпул се изкачи до девето място в класирането с 32 точки и мач по-малко от четвъртия Нюкасъл (41 точки), докато Евертън остава в зоната на изпадащите с 18 точки. /БГНЕС