Левски се справи със Спортист след победен гол на завърналия се Билал Бари

Един от големите любимци на феновете на Левски Билал Бари се завърна на терена, макар и в неофициален мач. В организираната главно заради него контрола със Спортист Своге нападателят успя да отбележи майсторски гол, който бе и единственият в срещата. Тя се проведе във формат от две полувремена по 35 минути и се игра пред доста сериозна посещаемост в сектор В предвид приятелския характер на двубоя.


Контролата бе анонсирана като шанс за Билал Бари да покаже дали окончателно се е възстановил от травмата в коляното. Освен него обаче, шанс от първата минута получи и Хоакин Фернандес, който дойде през зимата. Двамата бразилци Фабио Лима и Евертон Бала пък стартираха по двата фланга и именно те създадоха първата отлична ситуация за гол. Евертон овладя една топка на скорост, пусна я към Фабио Лима, който му я върна и Бала стреля по диагонала, но покрай вратата. Лима пък шокира треньорския щаб с контузия още в 6-ата минута. Той се хвана за крака при един спринт и бе изваден от игра.

В следващите минути положенията пред двете врати бяха твърде малко. В 21-та минута Ники Михайлов показа страхотен рефлекс. При една грешка в центъра Ариф Ферадов от Спортист бе изведен сам срещу капитана на "сините", но Михайлов с крак изби удара му. В 26-та минута топката стигна най-после до Билал Бари, който играеше малко с нея в първата част. Той тръгна успоредно на наказателното поле да дриблира, след което бе повален и съдията отсъди фаул. Буквално в същата секунда Джевад Ел Джемили шутира и вкара фамозен гол, но реферът вече бе отсъдил нарушение. От фаула Евертон Бала стреля силно и неточно в аут. В 36-та минута дълъг пас стигна до Джевад Ел Джемили, който пробва от малък ъгъл да продолее вратаря на Своге, но не успя.

В началото на второто полувреме "сините" стартираха ударно с мощен удар от дистанция на Фернандес, който с мъка бе спасен от вратаря на Спортист. При изпълнението от корнер обаче Бари вкара много майсторски с глава – 1:0. Той хвърли в екстаз немалкото фенове в сектор В, които бяха дошли специално да видят неговото състояние.

В 54-та минута Спортист организира много добра контраатака. Калоян Стефанов бе изведен с хубав пас по десния фланг срещу вратаря. Той нахлу в наказателното поле и стреля, но покрай вратата. Мачът стана доста двуостър с положения и пред двете врати. В 63-та минута Рикардиньо се пребори за една топка в центъра, пробяга близо 50 метра с нея, но в последния момент се засусети и не успя да отправи хубав удар. Така контролата завърши с успех на "сините" с 1:0 с гол на най-важния човек в нея – Билал Бари. /БГНЕС