Кремъл: Засиленото разузнаване от Вашингтон е довело до инцидента с дрона

"Засиленото" събиране на разузнавателни данни от Вашингтон срещу Русия, както и "неспазването на обявената от Москва ограничена летателна зона" е довело до инцидент с дрона, заяви руският министър на отбраната в разговор със своя американски колега Лойд Остин, става ясно от изявление на Министерството на отбраната.

БГНЕС припомня, че американския дрон MQ-9 е летят в международното въздушно пространство над Черно море в съответствие с международното право. Няколко пъти преди сблъсъка изтребители Су-27 изхвърлят гориво и летят пред MQ-9 по безразсъден и непрофесионален начин. Този инцидент показва липса на компетентност в допълнение към това, че е опасен и непрофесионален.

Тъй като Русия смята полуостров Крим за своя територия, Москва разширява разбирането си за свои териториални води, в нарушение на международното право.

Военновъздушните сили на САЩ в Европа извършват тези рутинни полети в цяла Европа над суверенна територия и в международното въздушно пространство в координация с приложимите закони на страната домакин и международните закони. /БГНЕС

Москва / Русия