Ковачевски: В макeдонския парламент има депутат от УДБА

Македонският премиер Димитър Ковачевски съобщи, че в парламента в Скопие има депутат, който идва от зловещата Държавна сигурност на югославския диктатор Тито УДБА, предаде БГНЕС.


"Архаичните концепции от времето на националния романтизъм за създаването на велики държави са приключили. Това нещо е отминала окончателно", каза Ковачевски и добави: "Балканите не са това, което бяха през 90-те години на миналия век. В региона има държави-членки на НАТО, както и на ЕС, но има и страни, които преговорят за челнство в ЕС".

Македонският премиер призна, че не е изненадан от факта", когато вижда "80-годишни политици в страната и в съседните държави да защитават концепцията да не се изграждат коридори и да има разправии между държавите, защото те по този начин са си изградили кариерата".


"И към днешна дата в нашия парламент има депутат, който идва от редовете на УДБА. Какви позиции искате той да защитава. Страната ни да бъде член на ЕС? Той цялата си кариера е изградил с борбата Македония да не бъде част от ЕС! От него не може да очаквате той да вкара Македония в ЕС. Само младите политици може да изведат страната ни напред", каза още Димитър Ковачевски. Очаквайте подробности. /БГНЕС

Категории: