Контузия отказа Григор Димитров в Индиън Уелс

Григор Димитров не успя да завърши срещата си от втория кръг на сингъл на Мастърс турнира в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона долара. Българинът се отказа заради контузия при резултат с 6:2, 6:7(5), 0:3 срещу Джейсън Къблър (Австралия).

Така, за съжаление, ракета №1 на България няма да може да защити точките, спечелени през миналата година с достигането до четвъртфиналите на турнира. Той остава в турнира на двойки заедно с Хуберт Хуркач, но тепърва ще стане ясно, дали няма да се оттегли и от него.

Димитров започна много силно мача и поведе с 3:0. При 5:2 Григор направи още един пробив и спечели първия сет с 6:2.

Втората част беше много по-оспорвана. Димитров пропусна точка за пробив за 2:0, а след това двамата взeха убедително сервис геймовете си. Така се стигна до тайбрек. В него Григор изостана с 0-3 точки, но успя да изравни при 3:3. Къблър стигна до сетбол при 6:5 и от първата си възможност изравни сетовете.

В началото на третия сет българинът wiejr дискомфорт в областта на десния крак. Българинът допусна пробив в началото на третата решителна част за 0:2, а след това пропусна две точки за бърз рибрейк.. Австралиецът се отправи на почивка при 3-0, но почивка нямаше, защото Димитров му стисна ръката, оттегляйки се от двубоя. /БГНЕС