Киану Рийвс се събира отново с режисьора на "Джон Уик" за екшън филма "Cipher"

Все още не е ясно дали и кога ще видим "Джон Уик 5", но звездата и режисьорът на четирите филма за Уик отново работят заедно. Източници на GFR разкриха, че Киану Рийвс ще се съюзи с дългогодишния си сътрудник Чад Стахелски за предстоящия екшън трилър "Cipher". Подобно на сагата "Уик", Рийвс и Стахелски ще направят " Cipher" за Lionsgate.


"Cipher" ще бъде част от същия екшън жанр като филмите за Джон Уик, макар че от заглавието става ясно, че Киану Рийвс няма да играе същия тип убиец. Вместо това той ще играе опитния агент Алекс Стийл, който се надпреварва с времето, за да разшифрова сложен код, който е ключът към предотвратяването на глобална кибератака, организирана от неизвестна организация.

Като се има предвид кастингът на Киану Рийвс в главната роля, " Cipher " може да се окаже огромно изпитание за режисьорския диапазон на Стахелски. Още преди филмът да излезе по кината, несъмнено ще има много фенове и критици, които ще го отхвърлят като клонинг на "Джон Уик". Като режисьор на екшъни, известен с отличителния си стил, Стахелски ще трябва да докаже своята иновативност, за да отличи "Шифър" от филмите за Уик. /БГНЕС