Кевин Бейкън спасява училище в Юта

Тази седмица Бейкън съобщи пред пълна зала с ученици от гимназията "Пейсън" в Юта, където е заснет култовият му филм "Footloose", че ще се появи на последния абитуриентски бал на училището.


Това се случва, след като учениците стартират кампания, за да привлекат актьора на събитието. Гимназията в Пейсън ще се премести в края на учебната година.

Кампанията #BacontoPayson в социалните медии е колективно усилие, в което учениците участват в пресъздаването на филми и хореографски видеоклипове с надеждата да привлекат вниманието на Бейкън.

В съобщение, излъчено в предаването "Днес", Бейкън благодари на учениците за поканата, като нарече филма и гимназията "голяма част от живота ми".

"Благодаря ви, момчета. Да танцуваме", каза Бейкън.

Филмът "Footloose" излиза през 1984 г., а Бейкън е в ролята на тийнейджър, който се премества в малко градче, в което танцуването е забранено, и се опитва да отмени тази драконовска мярка. Кулминацията на всичко това е сцената на бала, която, със сигурност отчасти благодарение на Кени Логинс, очевидно все още е актуална./БГНЕС