Късмет: Да преминеш околовръстното на Казанлък без инцидент

Почти всеки ден Казанлък е в черната хроника на националните медии. Репортерска проверка на БГНЕС показа как само за 30 минути на околовръстния път на града се нарушиха десетки пъти правилата за движение.

Но не само водачите са виновни, виновни са и институциите, които не са изпълнили своите задължения по обезопасяване на опасния участък. Преди два месеца цистерна с дизелово гориво се преобърна върху мантинелата и унищожи голяма част от нея. До ден днешен няма кой да поправи щетата. На това място пресичат и каруци и стада с животни от близката ромска махала.

Мястото без мантинела се е превърнало в своеобразно обръщало, но въпреки това при настъпилия инцидент не е ясно дали водачът ще носи вина, тъй като там няма знаци, показващи забраната за преминаване през повредения пътен участък.

Но нищо не свършва дотук. Каруци се надпреварват в насрещното движение, малки кончета се учат да бягат по асфалта, деца тичат след колите и т.н. Ако не се вземат спешни мерки, Казанлък отново ще се нареди в списъка с жалейки по новините. /БГНЕС