Но да се върнем на гарнитурите, сред които картофите са "безспорно най-важните", според шеф-готвача Клод Боси. "Те могат да се приготвят по толкова много начини, така че защо да се придържаме към обичайните варени, пържени или печени?" Той също не се шегува: в новия му ресторант Joséphine в Западен Лондон в менюто има цял раздел за PDT (това е pomme de terre) с варианти от pommes duchesse до пюре. Но на Великден Боси ще сервира именно gratin dauphinois: "Кремообразен, мечтан, вкусен" Сложете да къкри по един литър пълномаслено мляко и сметана, както и две скилидки чесън, две стръкчета розмарин, малко мащерка и малко сол и черен пипер, след което оставете да се охлади на стайна температура. Междувременно обелете и нарежете четири големи картофа desiree, след което ги накиснете в сместа от мляко и сметана за 20 минути. "Изсипете част от течността в съд за печене, след това направете слой от нарязаните картофи, покриващ цялата повърхност, подправете и залейте с още от течността." Боси повтаря този процес още два пъти, преди да завърши с достатъчно течност, която да стигне на 1 см над картофите. "След това просто печете на 190С (170С с вентилатор)/375F/газ 5 за 45 минути до един час, докато картофите станат готови, златисти и с балончета".