Карацев и Шелтън ще спорят за титлата в Токио

Аслан Карацев се класира за финала на тенис турнира в Токио, след като отстрани представителя на домакините Шинтаро Мочизуки с 6-3, 6-4 за около час и половина.


215-ият в света японец бе изненадата на турнира, като елиминира по-рано поставения под номер 1 в схемата Тейлър Фриц в три сета. Още в първия си сервис гейм в полуфинала с 50-та ракета в света от Русия обаче той трябваше да спасява две точки за пробив. В крайна сметка, Карацев осъществи брейк в шестия гейм, след което не погледна назад. В средата на втората част руският тенисист направи решителен пробив, с който си гарантира победата в мач, който бе доигран под закрит покрив.

Карацев завърши с шест аса и нито една двойна грешка, като загуби само пет точки на първи сервис за целия двубой, отразявайки единствения шанс за пробив пред Мочизуки, открил се в третия гейм на откриващия сет.


На финала руснакът ще се изправи срещу Бен Шелтън, който срази сънародника си от САЩ Маркос Гирон след обрат с 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4. Срещата продължи малко над два часа и 50 минути. Хирон може да съжалява, тъй като водеше със сет, 5-2 и сервис за край на двубоя срещу 21-годишния Шелтън, но не съумя да доведе нещата до положителна развръзка.

Шелтън и Карацев имат един официален мач помежду им, който бе по-рано тази година на Ю Ес Оупън - победата бе за американеца в четири сета. Шелтън ще се бори за първа титла в професионалната кариера, докато Карацев вече има три трофея на сметката, последният от които на турнира в Сидни в началото на миналата година. /БГНЕС