Камерън: Нападенията на хутите представляват заплаха за живота на невинни хора

„Нападенията на подкрепяните от Иран бунтовници хути са неприемливи, незаконни и представляват заплаха за живота на невинни хора“.


Това написа британският външен министър Дейвид Камерън в социалната мрежа X.

"Днешните санкции изпращат ясен сигнал. Обединеното кралство, заедно със своите съюзници, няма да се поколебае да действа срещу онези, които подкрепят хутите", заяви Камерън.

По-рано Британското външно министерство съобщи, че въвежда санкции срещу ключови фигури, подкрепящи хутите, които продължават да извършват нападения в Червено море.

Главата на британската дипломация коментира и резултатите от международната конференция, организирана в Париж с участието на две дузини държавни и правителствени ръководители от Европа, както и от САЩ, Канада и Великобритания.

"Вчера в Париж потвърдихме ангажимента си да се противопоставяме на Путин, докато Украйна не само спечели войната, но и стане по-силна и по-свободна", написа министърът в X.

Говорейки на споменатата конференция, френският президент Еманюел Макрон не изключи възможността за изпращане на западни войски в Украйна.

"Русия не трябва и не може да победи", подчерта френският лидер./БГНЕС