Ирина Флорин: „Цвят лилав“ – моята емблема, с която съм благословена

„Свързвам песента си „цвят лилав“ с днешния празник, който е един от най-красивите не само в България, но и в целия християнски свят. Името ми носи цветност – флори означава цвете в превод от румънски, така че се чувствам част от цветята на България“.

Това каза за БГНЕС певицата Ирина Флорин.

„Теменуга съм, люляк съм – песента ми „цвят лилав“ е моята емблема, пожелавам на всеки изпълнител да има такава, защото това е едно от чудесата, когато си артист – да имаш нещо, което е много знаково за теб, като кажеш името на изпълнителя да се сетиш за наименованието на песента или като кажеш името на песента да се сетиш и за името на човека. Пожелавам това на всеки, чувствам се благословена с тази емблема“, каза още Ирина Флорин.

На днешния празник Ирина Флорин се включи и в инициативата „Пчелен мед за смет“, която има за цел да стимулира почистването на околната среда от страна на гражданите.

„Въпреки забързаното ни ежедневие, съзнанието на съвременния българин е образовано и не се забравя нуждата от поддържане на чиста околна среда. Все повече виждаме градът ни чист, това не ни лишава от чувството обаче, че трябва постоянно да сме нащрек и да почистваме след себе си, както и да учим подрастващото население за нуждата от това – това прави инициативата „пчелен мед за смет“. Както е записано в слогана на самата кампания – любовта е действие и грижа, така че ние се грижим и за младото поколение да се учи да чисти своя град и да живеем в една по – екологична и красива среда“, каза още певицата. /БГНЕС