Григор с едно място нагоре в ранглистата, Джокович се завърна на върха

Първата ни ракета Григор Димитров се изкачи с една позиция в обновената световна ранглиста на ATP. Българинът прибави 35 точки към актива си след края на Мастърса в Маями, където отпадна от финалиста Яник Синер в трети кръг. 31-годишният хасковлия е на 405 пункта от 20-ия в момента Борна Чорич от Хърватия.

Григор Димитров.

От останалите ни тенисисти Адриан Андреев излезе извън първите 200, губейки пет позиции и вече е 202-и. Димитър Кузманов също изпада от топ 200, като губи девет места и е 207-и. Александър Лазаров се изкачва с четири позиции до номер 281.

Най-съществената промяна в топ 10 е свързана с върха, където Новак Джокович отново е на първото място, измествайки досегашния водач Карлос Алкарас. Испанецът бе свален от трона след поражението си на полуфиналите в Маями от Синер. Той спечели титлата в турнира миналата година, а загубата му преди финала му коства 640 точки, а с това и лидерската позиция. Джокович има аванс от 380 пункта пред Алкарас, въпреки че пропусна надпреварата във Флорида заради липсата на ваксина срещу коронавирус.

Новак Джокович.

Шампионът от Маями Даниил Медведев е вече четвърти, измествайки Каспер Рууд. Андрей Рубльов се изкачва до шестата позиция, а от нея изпада Феликс Оже-Алиасим. Хуберт Хуркач излезе от десетката и е 12-и, докато финалистът от Маями Синер се намести в топ 10, заемайки деветото място. /БГНЕС