Главчев представя състава на кабинета си

Президентът започва консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание. Днес в президентството пръв ще пристигне кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев, предаде репортер на БГНЕС.

Главчев ще представи на президента състава на Министерски съвет. След като стане ясен съставът, Румен Радев трябва да го назначи с указ и да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори.

Във връзка и с предстоящите консултации с всички ПГ от 49-ото Народно събрание от "Продължаваме промяната - Демократична България" заявиха, че няма да участват в съставянето на кабинета под никаква форма и няма да дадат политическа подкрепа на отделни министри. От ГЕРБ заявиха също, че не смятат да предлагат експерти за служебното правителство. Такава е заявката и на ДПС.

В четвъртък президентът проведе консултации с Централната избирателна комисия, по време на която стана ясно, че ЦИК има готовност за избори 2 в 1 на 9 юни. Ако решението на държавния глава е изборите да не са на една дата, вотът за национален парламент най-вероятно ще е на 23 юни. /БГНЕС