Гари Олдман: Сега бих изиграл Сириус Блек различно

Гари Олдман смята, че е имал нужда от по-сериозен подход към работата си в ролята на Сириус Блек във филмите за "Хари Потър".


"Мисля, че работата ми в него е посредствена", отбеляза Олдман в четвъртък в епизода на подкаста "Happy Sad Confused", като добави, че "може би ако бях прочел книгите" като покойния си колега Алън Рикман, щеше да се чувства различно.

Ако беше "изпреварил кривата" като Рикман, каза той, "ако знаех какво предстои, честно казано, мисля, че щях да го изиграя по различен начин".

Олдман изигра Черния, отдавна изгубен кръстник на Потър и подставеното лице, което се оказва титулярният затворник от третия филм, "Затворникът от Азкабан" от 2004 г.

Но Олдман е самокритичен не само към ролята си във филмите за "Потър".

"Бих сложил всичко в огъня, за да го изгоря и направя отново", казва той за актьорското си портфолио. Това включва и емблематичната му роля на Дракула от 1992 г. в "Дракула на Брам Стокър" - изпълнение, за което той каза, че го е изиграл „като луд".

Носителят на "Оскар" обаче каза, че склонността му да "поправя" собствената си работа е здравословен навик, който се свежда до желанието "да направи следващото нещо по-добро".

Олдман се появява в ролята на Блек в четири от осемте филма от поредицата "Потър", създадена по книгите на писателката Джей Кей Роулинг, включително "Азкабан", "Огненият бокал" от 2005 г., "Орденът на феникса" от 2007 г. и за кратко в заключението от 2011 г. "Даровете на смъртта": Част 2"./БГНЕС