Ето кои бяха най-зашеметяващите тоалети на наградите „Оскар“

Както винаги наградите „Оскар“ се превърнаха в моден спектакъл. Най-добре облечените звезди на вечерта бяха тези, които въплътиха класическия вечерен блясък - но по начин, който се усещаше свеж, модерен и на моменти напълно неочакван, съобщи Vogue.


Да вземем например звездата от "Маестрото" Кери Мълиган, чиято обемна рокля с дълга пола на Balenciaga се базираше на архивен силует на Cristóbal Balenciaga. Или пък Ема Стоун, чиято рокля с морска пяна на Louis Vuitton имаше драматичен пеплум. Силните форми определено доминираха вечерта, отхвърляйки идеята, че печелившият момент в стила трябва да е обтекаем или вечен.


Имаше и трогателни модни моменти. Лили Гладстон - номинирана за силното си изпълнение във филма "Убийци на цветната луна" – постави акцент върху представителството на коренното население, като носеше персонализиран дизайн на Gucci, който беше изработен в сътрудничество с художника от племената мохок, кри и команчи Джо Биг Маунтин, известен със своите бижута от квилинг. Роклята ѝ от синьо кадифе с пелерина имаше флорални украси от квилинг по цялата дължина на гърба.


Кои бяха най-добре облечените мъже на вечерта? Водещи звезди като Колман Доминго, Силиан Мърфи и Стърлинг К. Браун намериха интересни начини да обновят класическия смокинг - било то като добавят брошки, лъскави обувки или, в случая на Мърфи, елегантна вратовръзка с панделка./БГНЕС