Една година затвор за обир на колекция на Balmain

Френските съдилища осъдиха двама мъже на една година затвор за кражба на артикули от колекцията Balmain, предназначени за Седмицата на модата в Париж през септември, предаде АФП.


Единият от тях е лишен от свобода, а вторият ще изтърпи наказанието си с електронна гривна.

Месец по-рано, при първоначалното разглеждане на същото дело в Наказателния съд в Бобини, област Париж, двама мъже бяха осъдени на дванадесет и осемнадесет месеца лишаване от свобода.

Прокурорът, който е поискал шест и пет години лишаване от свобода, е обжалвал тези решения.

По време на второто съдебно заседание на 13 март Зухейр Б., който в четвъртък беше осъден на три години лишаване от свобода, две от които условно.

Изпаднал във финансово затруднение, той обяснява пред съда, че се е поддал на изкушението и моралния натиск на човек, чието име не съобщава.

Грабежът е извършен на 16 септември. На път за Париж микробусът на подизпълнител на DHL е блъснат от лек автомобил на излизане от центъра в Роаси-ан-Франс.

Шофьорът е отвлечен от мъже с качулки и му е откраднат микробусът, както и 146 пратки от луксозни марки, включително артикули от колекцията на Balmain, които е трябвало да бъдат представени няколко дни по-късно на Седмицата на модата.

Моралните и материалните щети за Balmain се оценяват на около 645 000 евро. /БГНЕС