Джони Мичъл ще свири за първи път на наградите "Грами"

Джони Мичъл ще участва за първи път в церемонията по връчването на наградите "Грами".


80-годишната певица, която е номинирана за най-добър кънтри албум за "Joni Mitchell at Newport", ще излезе на сцената на Crypto.com Arena в Лос Анджелис на 4 февруари, като това ще бъде единственият път, в който тя ще пее на годишната церемония, въпреки че в миналото е била удостоена с 10 награди "Грами", включително наградата на Звукозаписната академия за цялостно творчество през 2002 г.

Изпълнителката на "Both Sides Now" претърпя мозъчна аневризма през 2015 г., която я остави неспособна да говори и да ходи за известно време, но през юли 2022 г. тя се завърна на сцената за първия си цялостен концерт от 2000 г. насам, когато изненадващо се появи на кънтри фестивала в Нюпорт, Роуд Айлънд, преди да направи официалното си завръщане през юни 2023 г. на фестивала Echoes Through the Canyon.

Джони се присъединява към дългия списък с изпълнители за тазгодишната церемония, като сред тези, които ще излязат на сцената са Били Джоел, който се завръща, за да пее на събитието за първи път от 20 години, Дуа Липа, Били Айлиш, Бърна Бой, Like Combs, Травис Скот и Оливия Родриго. Освен това U2 също ще изнесат представление от резиденцията си Sphere в Лас Вегас./БГНЕС