Джокович мина през Нори за 17-и пореден четвъртфинал в Рим

Новак Джокович се превърна в първия 1/4-финалист на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като надви Камерън Нори с 6-3, 6-4 за близо час и половина игра.


Световният номер 1 започна уверено срещата и проби първия сервис гейм на противника в мача, като не изпусна контрола върху събитията на корта. Действащият шампион в италианската столица реализира четвъртия си сетбол на собствено подаване и поведе в резултата. Във втората част отново Джокера бе този, който първи направи пробив, но този път Нори се върна в играта с моментален рибрейк. Това обаче се оказа и всичко от британския тенисист, който се пропука още веднъж в деветия гейм, а след това сръбският му опонент сложи точка на спора на собствен сервис.

Ноле загуби само пет точки на първо подаване за целия двубой, като отрази една от двете възможности за пробив пред съперника. При уинърите и непредизвиканите грешки той бе безкрайно убедителен – 21 печеливши удара срещу едва четири непредизвикани за двата сета.

За водача в схемата това е 17-о последователно класиране в последните осем на турнира във Вечния град. Той е губил едва три пъти в четвъртфиналната фаза, като за последно това се случи през 2013, когато отстъпи на Томаш Бердих в три части. Джокович, който е шесткратен носител на трофея, чака победителя от мача между Алексей Попирин и седмия поставен Холгер Руне. /БГНЕС

Категории: