Донев сменя още 9 посланици

Служебното правителство на Гълъб Донев е изпратило още 9 предложения за смяна на посланици до президента Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

Както БГНЕС информира служебният премиер Гълъб Донев само два дни преди провеждането на предсрочните парламентарни избори взе решение служебният министър на външните работи Николай Милков да бъде изпратен като посланик на България в НАТО.

Другите 9 решения са до президента с предложение да издаде укази за освобождаване на сегашните и назначаване на нови посланици.

Министерският съвет предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Румяна Генчева Бъчварова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Държавата Израел, както и указ за назначаване на Славена Красимирова Гергова за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Държавата Израел със седалище в гр. Тел Авив.

Предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Боян Недялков Белев от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Ливанската република и да издаде указ за назначаване на Ясен Руменов Томов за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Ливанската република със седалище в гр. Бейрут.

Предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Димитър Михайлов Михайлов от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Хашемитско Кралство Йордания и указ за назначаване на Метин Хюсеин Казак за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Хашемитско кралство Йордания със седалище в гр. Аман.

Предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Елена Радкова Шекерлетова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия и указ за назначаване на Григор Калинов Порожанов за извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия със седалище в гр. Берлин.

Другите предложения са за освобождаване на Елеонора Димитрова Димитрова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Индия, като на нейно място да бъде назначен Николай Христов Янков за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Индия със седалище в гр. Делхи.

Предлага за освобождаване Маринела Милчева Петкова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Социалистическа република Виетнам със седалище в гр. Ханой и назначаване на Павлин Райков Тодоров за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Социалистическа република Виетнам със седалище в гр. Ханой.

Предлага за освобождаване на Гергана Димитрова Караджова от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Ирландия и назначаване на Ваня Чавдарова Андреева-Малакова за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Ирландия със седалище в гр. Дъблин.

Служебният премиер предлага на президента и освобождаване на Иван Веселинов Павлов от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Швеция, а на негово място да бъде назначена Светлана Сашова Стойчева-Етрополски.

Предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Генка Василева Георгиева от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Хърватия и издаване на указ за назначаване на Ива Николаева Крулева за извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Хърватия със седалище в гр. Загреб. /БГНЕС