Димитров започна с победа на двойки 2022 г.

Първата ни ракета Григор Димитров стартира с успех на двойки новата 2022 година, след като в тандем с Давид Гофен надвиха Матве Миделкуп и Ботик ван де Зандсхулп с 2-6, 6-3, 10-6 за около един час и 15 минути игра.

Григор Димитров.

Нашият тенисист и белгиецът започнаха лошо срещата, губейки откриващата част след два пробива съответно в третия и седмия гейм. Във втората обаче Григор и Гофен дочакаха своя момент и след брейк в осмия гейм вкараха двубоя в заключителен трети сет. Там Димитров и Гофен поведоха с 6-2 точки, преди нидерландците да се доближат на точка при 6-7.

Три поредни пункта за Григор и неговия партньор доведоха обаче срещата до успешен завършек за тях. В следващия кръг Димитров и Гофен ще играят с шестите в схемата Александър Недовиесов и Айсам Ул Хак Куреши.

По-рано през деня стана ясен и съперникът на 30-годишния хасковлия в първи кръг на надпреварата на сингъл. Факундо Багнис се класира за осминафиналите на подгряващия турнир преди, след като елиминира участващия с „уайлд кард“ Анди Мъри след 6-3, 5-7, 6-3 за близо два часа и половина игра.

Мъри се провали в първия си мач за 2022.

Аржентинецът реализира един пробив в откриващия сет, който се оказа достатъчен за спечелването на частта. Във втората Мъри първи стигна до брейк, преди Багнис да го върне. Все пак, трикратният шампион в турнирите от Големия шлем реализира нов пробив и вкара мача в трети сет, където южноамериканският му опонент го сломи след два пробива.

Багнис и Димитров не са играли официален мач помежду си. Победителят ще срещне на четвъртфиналите спечелилия измежду осмия в схемата Маккензи Макдоналд от САЩ и нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп. /БГНЕС