Маями разсипа Бостън от тройката и изравни серията на Изток

Маями Хийт отне домакинското предимство на най-добрия отбор в редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА) Бостън Селтикс, след като постигна успех в мач номер 2 от серията в първи кръг на Изток със 111:101.


В „Ти Ди Гардън“ „горещите“, които отново бяха без Джими Бътлър, наказаха съперника с 23 тройки от 43 опита. Шест от тях дойдоха от ръката на Тайлър Хиро, който завърши с дабъл-дабъл – 24 точки и 14 асистенции. С дабъл-дабъл се отчете и Бам Адебайо – центърът вкара 21 пункта и овладя 10 борби. 21 добави и Кейлъб Мартин, а с 14 и 11 точки съответно приключиха Хайме Хакес-младши и Никола Йович.

От другата страна Джейлън Браун и Джейсън Тейтъм комбинираха за общо 61 точки, но не бяха подпомогнати достатъчно от съотборниците си. Дерик Уайт бе единственият от останалите, който премина границата от 10 пункта, завършвайки с 13. Кристапс Порзингис нямаше ден и отбеляза едва 6 точки, при 1/9 при стрелбата от полето.

Серията се мести в Маями, където Хийт на Ерик Сполстра ще се опитат да вземат преднина срещу „келтите“.

В другия двубой от вечерта, Оклахома Сити Тъндър поведе на Ню Орлиънс Пеликанс с 2-0 победи. След като измъкнаха първия мач от серията на Запад с две точки разлика, този път „гръмотевиците“ бяха категорични и удариха съперника със 124:92. /БГНЕС